Om man har ett akvarium med fiskar kan man ofta använda sig av pellets för att utfodra fisken. Detta foder kan ofta användas till flera olika sorters fiskar. Det finns både pellets som flyter på ytan, och pellets som sjunker ner till botten. De finns också i flera olika storlekar för att de ska passa till olika fiskar. De kan vara några millimeter stora, eller flera centimeter. Pelletsen kan också ha olika innehåll för att passa olika sorters fiskar. När det gäller arter som dammfiskar, ciklider och guldfiskar kan det vara bra att ha flytande pellets. Om man däremot har fiskar som lever på bottnen, eller har en mun som är riktad neråt kan de pellets som sjunker vara ett bättre val. När det gäller dammfiskar är det bra att veta att många av dessa ofta rotar längst botten så då kan både sjunkande och flytande pellets fungera.

När det gäller flytande pellets har de en stor fördel. Denna är att man lätt kan ta bort allt foder som blir över. Pellets överlag är mycket massivt och det går med andra ord inte åt lika mycket foder för att mata de fiskar som behöver mycket mat. När det gäller till exempel guldfiskar är de något speciella. De kan ofta äta upp fodret, och då mumsar de en stund för att sedan spotta ut fodret. Pellets kan därför föredras till dessa fiskar eftersom att de håller ihop och inte faller isär som fiskfoder i flingform.

När det kommer till pellets kan de också innehålla vissa ämnen som gör att en fisks färg blir starkare. Denna typ av foder kallas ofta för färgfoderpellets. Dessa ges ofta bara till kallvattenfiskar. Ofta innehåller dessa pellets också vitaminer. Det gör att fisken får större motståndskraft mot olika sjukdomar. Pellets av denna typ ser till att fisken håller sig pigg och frisk.